COMENZI MASA EPOXY

Masa epoxy la comanda


Daca-ti doresti o masa din rasina epoxidica contacteaza-ne

Suntem gata sa transformam orice scandura din lemn intr-o masa epoxy uimitoare, unicat care sa poata fi vazuta doar in casa ta. Urmareste mai jos pasii pe care trebuie sa-i urmezi  daca vrei sa te alegi cu o minunata masa cu rasina epoxidica.

masa epoxy noviwood.ro

Masa epoxy - dimensiuni

Cum alegem dimensiunile? Nimic mai simplu. Sunt multe tipuri de mese epoxy dar noi o sa vorbim doar de cateve dintre ele. Dar daca vrei o masa epoxy de alta forma sau dimensiune atunci nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa aplici aceleasi reguli la dimensiunile tale, sau si mai usor, contacteaza-ne.


Masa din rasina epoxidica pentru cafea 

Acest tip de mese epoxy sunt de obicei mai mici. Dimensiunile necesare sunt in functie de zona unde va fi amplasata. O masa epoxy de cafea poate fi accesoriul cel mai importanta al canapelei si se amplaseaza in fata acesteia. Astfel dimensiunile trebuie sa fie in asa fel incat sa permita accesul facil la canapea si/sau fotolii. Masa epoxy pentru cafea nu trebuie sa depaseasca inaltimea canapelei cu mai mult de 10 cm iar latimea nu este recomandabil sa depaseasca jumatate din lungimea mesei. De exemplu daca incaperea si mobilierul sunt mai generoase atunci este de dorit o masa cu rasina epoxidica cu o lungime de 120 cm, o latime de 60 cm si o inaltime intre 45 si 50 cm. In top 3 cele mai vandute dimensiuni se afla:

- locul 1 - masa epoxy 100x50x48 cm;

- locul 2 - masa epoxy 120x60x50 cm;

- locul 3 - masa epoxy 90x40x48 cm.

masa epoxy noviwood.ro

Masa din rasina epoxidica pentru living sau bucatarie

Aceste mese sunt folosite, de obicei, pentru a aseza mesenii la un festin ca-n povesti. Astfel totul se reduce la confortul mesenilor, confort care e direct proportional cu locul acestora la masa cat si locul ramas pentru messe an place. Asadar vrem o masa cu rasina epoxidica epica dar cum calculam dimensiunea? Sa plecam de la premisa ca fiecare mesean are nevoie minim de 70 cm (zic minim pentru ca altfel vor fi ocupati nu cu servitul ci sa-si dea coate unul altuia). Ca urmare am rezolvat latimea care e bine sa nu fie mai mica de 70 cm pentru a permite celor ce ocupa capetele mesei sa stea comod. Recomandabil si uzual este ca latimea sa fie 80-90 cm, dar depinde si de lungime, crescand direct proportional cu aceasta. Deci cu latimea ne-am lamurit da' masa epoxy a visurilor ce lungime trebuie sa aiba? Pai stabilim numarul maxim de persoane pe care le vrem asezate la masa epoxy si le daruim fiecaruia 70 cm., iar fata de cei din capetele mesei si cei din stanga si dreapta lor mai adaugam 10-15 cm. De exemplu o masa de sase persoane ar avea, recomandam noi, minim lungimea de 170 cm (2 persoane pe o parte x 70 = 140 cm la care adaugam 15 cm in ambele capete deci avem 140+30=170 cm). Latimea va fi de cel putin 70 cm, iar inaltimea este standard undeva in intervalul 75-80 cm, in functie de grosimea blatului si a picioarelor mesei. 


masa epoxy noviwood.ro


Masa epoxy - culoare

Varietatea de culori este uriasa pentru acest tip de masa epoxy. Practic se poat folosi toate culorile cu cod definit. Mai mult, ca sa fie si mai si, masa epoxy la care visezi, rasina poate contine culoare astfel incat sa fie translucida, sau opaca sau chiar perlata/sidefie. Si nu ne oprim aici, pentru ca poti sa ai masa cu viziune 3D, adica poti sa ai un strat de rasina colorata apoi unul cu rasina transparenta astfel incat sa vezi in profunzime marginile lemnului. Credeti ca asta e tot? Nuuuuu. Pentru ca poti sa adaugi in rasina diferite obiecte care ar respecte o anumita tematica. De exemplu scoici, melci, stele de mare si ai o masa epoxy gata de pus intr-o pensiune de langa plaja. Sau dopuri metalice de la sticle de bere diferite si ai o masa epoxy sau un blat de bar pentru bautorii de bere. Merge chiar si cu piese de masini, sigle de masini si ne oprim unde se opreste si imaginatia noastra.

Practic cum alegem culoarea? 

Prima varianta ar fi de a potrivi la fix culoarea din masa cu rasina epoxidica cu culoarea mobilei, a peretilor, a covorului, etc.

A doua ar fi de a asorta culoare din masa epoxy cu culorile din jur dar astfel incat sa fie o culoare asemanatoare. De exemplu, gandindu-ne la tonurile pamantii care sunt in voga si la mare potriveala cu mesele stil organic, ar fi liliac si maro pamantiu, roz si ruginiu sau mustar si ros prafuit. Mai clasic ar fi albastru si turcoaz. 

A treia varianta ar fi sa optati pentru contrast. Pata de culoare care inveseleste, schimba atmosfera sau poate sublinia ceva despre proprietar si sunt multe sau-uri aici. Eu m-as gandi la o masa epoxy pentru cafea din lemn curasina de culoare aramiu deschis, prectic un portocaliu inchis langa o canapea albastru petrol. Combinatie tare de tot. Pata aceasta de culoare poate fi folosita in doua sensuri: atat ca sa ridice tonul coloristic dar si ca sa tempereze. Pentru temperare si coborare in zona sobra dar eleganta se poate folosi negrul. Nici aramiul metalic nu e de dat la oparte, albastrul inchis, etc. La aceasta pata de culoare puteti asorta niste decoratiuni, o perdea, o draperie, un tablou un covoras (poate reusiti sa faceti rost de unele handmade ca sa rupeti gura targului definitiv si iremediabil) si ca mai sus sunt foarte multe sau-uri in continuare pe care va lasam sa le descoperiti voi punandu-va imaginatia, dar si curajul la incercare. Pentru ca da, iti trebuie putin curaj sa fi diferit. Ceea ce va dorim si voua.

masa epoxy noviwood.ro

Masa epoxy - de unde si cum

Dupa ce te-ai decis, ai ales, te-ai hotarat, te-ai convis, ai stabilit, ai ales, ai optat, ramane sa vezi de unde si cum. Asta-i simplu. Doar ne contactezi si ne spui ce vrei. Apoi alegem lemnul impreuna (nu e nevoie sa vi la atelier, iti trimitem poze cu lemnul) iar daca nu avem cautam pentru tine, stabilim dimensiunile si culoarea si basta. Apoi esti pe relax. Noi ne ocupam in continuare. O facem si o trimitem la tine acasa. Daca stai prin Brasov sau imprejurimi, venim personal si o montam. Daca nu, o trimitem prin curier, numai sa fie cineva acasa in ziua livrarii. Pentru ca picioarele se moteaza la masa epoxy cu bucsa metalica cu filet interior si surub pentru lemn cu cap in cruce ai nevoie doar de o surubelnita in cruce sa o montezi.

Multumeste-ti sufletul cu ceva ce-ti place, nu te uita la cele lumesti, ca cel mai important e sa fim fericiti in special sau macar in cuibusorul nostru!