PRODUSE DIN LEMN HANDCRAFTED IN ATELIERUL PROPRIU

news

Mobila reconditionata - masa mica

Ovi admin

Mobila reconditionata

Se reconditionez si sa salvez mobila este una dintre lucrarile care-mi place cel mai mult, pentru ca imi ofera cele mai mari satisfactii. Concentrandu-ma mai mult pe proces, pe fiecare pas, adaugand cate un pic cat pot de bun de fiecare data, pot sa vad cum piesa de mobilier se transforma incet, incet sub ochii tai. Cum din starea jalnica in care se afla, ajunge in forma maxima.

Masuta

masuta reconditionata

Piesa e o categorie destul de rar intalnita. Nu e masa de cafea, deoarece e inalta, dar nu e nici masa deoarece suprafata blatului de destul de mica. Practic e o piesa intermediara, conceputa initial pentru antreuri. Este luata din targul de vechituri dar nu avea nici o eticheta sau inscrisuri. Dupa forma suruburilor as estima ca e de prin anii 1950. E facuta din fag 100%.

Piesa era intr-o stale jalnica, nu datorita conditiilor proaste in care a fost tinuta (afara) ci datorita faptului ca cineva a incercat sa o repare batand in blat si in picioare multe cuie.

Mai intai am demontat-o, operatiune ce mi-a luat vreo doua ore. Asta pentru ca am scos toate cuiele din ea incercand sa nu avariez lemnul si mai mult.

Apoi am incleiat cadrul si picioarele care erau sparte in mai multe parti, dupa care le-am slefuit pentru ca lacul era foarte crapat si pe alocuri sarit de pe fix.

masuta reconditionata masuta reconditionata masuta reconditionata

Blatul era compus din doua placi si fiecare dintre acestea era crapata. Una de la un cap la altul, alta mai mult de trei sferturi. Le-am incleiat pe fiecare in parte apoi am indepartat cele cateva straturi de lac adaugate de-a lungul timpului de fostii proprietari.

masuta reconditionata masuta reconditionata

Ambele placi au fost apoi incleiate, pentru a avea o suprafata unica dreapta, dar si mai rezistenta.

masuta reconditionata masuta reconditionata

Am slefuit blatul astfel dupa ce a petrecut o noapte in menghinile mari. Stiti ce se spune despre menghine ? Ca niciodata nu ai destule, dar niciodata !

masuta reconditionata

Am astupat gaurile cu chit (unul care se intareste mai greu dar care are in compozitie si aracet si e foarte rezistent), A doua zi am slefuit din nou pana am obtinut o suprafata plana.

masuta reconditionata masuta reconditionata

Am montat apoi blatul, fixandu-l cu holzsuruburi de cadru sub tablie, folosind patru tije de fag. Si masuta e gata ! Ar trebui sa nu-mi mai fotorafiez si umbra, nu ?

masuta reconditionata

Urmeaza sa-i facem si o imbracaminte frumoasa, drept pentru care a fost transferata la Casuta si vopsita cu email mat pe baza de apa.

masuta reconditionata masuta reconditionata 

Si rezultatul final taa-ta !

masuta reconditionata masuta reconditionata

masuta reconditionata

Orice feed back e binevenit, asa ca va rog sa ne lasati un comentariu.

Multumim


Articol mai vechi Articol mai nou


Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate