PRODUSE DIN LEMN HANDCRAFTED IN ATELIERUL PROPRIU

news

Cateva cuvinte despre placutele decorative

Diana Novac

Am inceput dintr-o joaca. Chiar o joaca. Ma uitam prin lemnele de foc incercand sa aleg cateva scanduri bune pe care sa le arunc pe foc  in semineu. O sa intrebati de ce trebuie sa aleg lemnele daca tot le arunc in foc. Ei bine, pentru mine,  nu e foarte simplu sa pornesc focul din semineu si urmez un oarecare procedeu mai complicat :) iar in cadrul acestui procedeu, unul din pasi este sa aleg lemnele. Le aleg pe alea mici si uscate si dragute si care cred eu ca iau foc repede. Si intr-una din zilele astea in care alegeam lemnele, am vazut o gramada de bucati care imi pareau foarte faine, nu stiu, ceva m-a atras la ele si le-am scos din gramada de foc. Habar nu am de ce. Imi parea rau sa le arunc in foc. Ma tot uitam la ele si ma gandeam ce as putea face cu ele, trebuia sa le folosesc intr-un fel. Erau prea faine, prea bune, prea.. era aiurea sa le pun pe foc. Trebuiau clar reciclate. 

Si am gasit. Mi-am facut o placuta stradala de casa. Cu strada, cu numar, cu tot ce trebuie. Pentru ca imi trebuia obligatoriu ca ma gasea greu postasul. Nu neaparat din vina mea sau a casei ca e greu de gasit, sau a lui ca nu stie sa se orienteze prin sat ci a vecinului mai degraba care atunci cand si-a construit casa si-a pus intrarea in casa, poarta adica, pe strada gresita. Sau gresit pe strada. Nu, nu e gluma. Astfel de oameni traiesc printre noi. Si stii cum se spune ca atunci cand esti prost mai si semnalizezi, e, si-a pus si placuta stradala gresit. Pe strada pe care si-a pus poarta evident, care asa cum v-am spus e pusa gresit. Pe alta strada. E complicat, nu stiu daca intelegeti dar omul  evident ca bulverseaza toata aducerea corespondentei.  E, si mi-am facut placuta stradala. Nu alb cu albastru cum sunt alea pe care trebuia sa ni le dea primaria dau pe care nu le-am primit, ci am o bucata de lemn pe care am tras un fond alb si pe care am scris cu negru. Dap, cumparat vopsea,  lac, smirghel, tot ce trebuie.

Asta a fost inceputul. Placuta nu e chiar perfecta, scrisul e stramb si cam tremurat fiind scris de mana dar nu e chiar rau. Si am pastrat neatinsa marginea lemnului, cu coaja, sa arate bine. Am dat si niscaiva straturi de lac pentru exterior sa reziste placuta in timp si aia a fost tot. De atunci, nu ma mai pot opri. Fac intr-una :) Nu placute stradale, am facut cateva si din astea, ci placute decorative. Toate din lemn masiv, cele mai multe din lemn refolosit, toate scrise, pictate de mana. In timp, am diversificat tipul de materiale folosite, tipurile de vopsea, tipurile de lac, tipul de scriere, doar ideea a ramas aceasi. 

Imi plac textele faine, ironice, cu umor in ele. Alea pentru oameni faini. 

Asa ca, va fac la comanda tot ce vreti. Trebuie sa stiti ca cele din sectiunea magazin aproape in totalitate sunt vandute. Ele sunt puse acolo ca sa vedeti ce putem face sau ca sa va aratam ca putem face aproape orice la comanda. Fiind lucrate in totalitate manual, nu va asteptati sa fie la fel. Pentru ca difera in special bucata de lemn, e imposibil sa gasim doua la fel si de aici se schimba datele problemei. Identice nu ies. Insa textele pot fi aceleasi, fondul poate fi acelasi, fontul textului, la fel, poate fi acelasi. Discutam, analizam, masuram, comparam, desenam. Si ne executam.

Din cand in cand mai gasiti si cateva placute decorative fara text, realizate din lucruri vechi pe care le gasim cu greu la magazinele de anticariat sau prin pietele de vechituri. Dar cum spuneam, mai rar pentru ca nici timpul nu prea imi permite sa ma plimb dupa scormonit goodies si nici in piata de vechituri nu gasesc decat foarte rar ceea ce caut. Dar imi doresc tare de tot sa fac si astfel de minunatii.

Ca astea. 

Asa ca, vin la cersit. Nu va sfiiti sa luati legatura cu noi cand aveti lemn ce va prisoseste.  Sau mici obiecte de mobilier. Poate reusim sa reconditionam ceva. Sau orice lucru care ar putea fi folosit. Nu stiu. Inainte sa le aruncati, luati legatura cu noi. poate il putem folosi noi intr-un mod oarecare. 

 

Si de aveti noroc, va face si copilul meu cel mare o pictura. Dar pentru ca e foarte talentata, operele ei sunt rare, nu face in serie. De vreti asa ceva, dati un semn. Lucreaza doar pe comanda. 

 

Si aruncati un ochi pe pagina noastra de Facebook. Acolo mai degraba gasiti actualizat tot ce lucram pentru ca repeziciunea cu care se vand unele produse nu ne mai dau ragaz sa le punem si in sectiunea magazin. 

Cam asta am avut de spus. Va pup!

 


Articol mai vechi Articol mai nou


Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate