TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE O MASĂ LATERALĂ

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE O MASĂ LATERALĂ

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE O MASĂ LATERALĂ


Umila masă laterală este cu mult mai mult decât o simplă piesă decorativă de mobilier de sufragerie, ea joacă un rol important în oferirea stilului estetic și funcționalității în interiorul casei tale. Cu toate acestea, se pare că cei mai mulți dintre noi suntem un pic în ceața când vine vorba de această măsuță frumoasă și foarte utilă. Pentru a răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări ale noastre cu privire la mesele laterale, am adunat de la câțiva experți din design o perspectivă asupra faptelor și informațiilor necesare unei cunoașteri mai bune pentru a putea să înțelegem mai bine rostul și nevoia pentru o masă laterală.

CUM SĂ ALEGEȚI O MASĂ LATERALĂ?

Există atât de multe stiluri diferite de mese laterale disponibile pe piață, încât alegerea uneia poate deveni o sarcină destul de descurajantă. Pentru a vă asigura că veți ajunge să iei o masă laterală pe care efectiv să o adori și care, de asemenea, îți va bucura ochii mulți ani de acum încolo, este vital să urmezi câteva linii directoare constante.

În primul rând, cel mai bine este să faci din hârtie sau carton pe podea forma ideală a mesei de vis pentru a te asigura că proporțiile se potrivesc cu mobilierul existent și că ai un concept realist al formei și dimensiunii care se va afla de fapt în spațiul tău de locuit.

CE DIMENSIUNE TREBUIE SĂ AIBĂ O MASĂ LATERALĂ?

Atunci când dimensionezi o masă laterală, există câteva măsurători care trebuie luate în considerare. Mesele laterale ar trebui să se așeze întotdeauna în funcție de înălțime, într-un interval de 5 cm de fiecare parte a înălțimii canapelei sau a brațului fotoliului sau scaunului. Din punct de vedere al lățimii, o masă laterală ar trebui să aibă întotdeauna aproximativ aceeași lățime sau în intervalul de 5 cm de fiecare parte a lățimii canapelelor, fotoliilor sau a scaunelor. În ceea ce privește lungimea măsuței, aceasta este o preferință personală, totuși, nu dorești ca aceasta să fie mai lungă decât lățimea canapelei, a fotoliului sau a scaunului tău, ca regulă generală.


POATE O MASUȚA LATERALĂ SĂ FIE MAI ÎNALTĂ DECÂT O CANAPEA?

Sigur că da! Înălțimile canapelelor sunt atât de variate, multe având spatele înalt și brațele mai jos sau unele sunt fără brațe, ceea ce face ca aceasta să fie o „regulă” greu de păstrat. Regula generală pe care ar trebui să o urmăm este că înălțimea mesei tale laterale ar trebui să se afle întotdeauna la o distantă de aproximativ 5 cm față de înălțimea brațului canapelei sau la 5 cm față de înălțimea pernei dacă aveti o canapea fără barțe. Deci da, măsuța ta laterală poate fi mai mare decât înălțimea brațului canapelelor, dar niciodată decât înălțimea spătarului!

CÂT DE ÎNALTE SUNT MESELE LATERALE?

Mesele laterale sunt disponibile într-o multitudine de înălțimi diferite și atunci când vine vorba de selectarea înălțimii potrivite pentru tine, răspunsul la această întrebare se reduce cu adevărat la ce rol vrei să aibă această masă laterală în spațiul tău de locuit. În mod ideal, mesele laterale ar trebui să stea aproximativ la aceeași înălțime ca și brațul canapelei tale. (vezi întrebarea de mai sus pentru formula înălțimii) Acest lucru iți va permite să pui băuturile, alimentele și cele necesare vieții la înălțimea potrivită, intr-un mod confortabil atunci când ești așezat pe canapea. Mesele laterale mai scurte sunt perfecte din punct de vedere al stilului, dar sunt mai potrivite pentru o funcție mai decorativă, cum ar fi expunerea decorațiunilor pe care le prețuiți mai mult.

CE FORME POATE AVEA O MASĂ LATERALĂ?

Modelele meselor laterale sunt inovatoare și nelimitate în zilele noastre și există foarte de multe soiuri din care să alegeți pe piață. În mod tradițional, mesele laterale au formă rotundă sau pătrată, totuși tendința spre starea noastră de “cuibărit” că nu știu cum să spun altcumva, a făcut ca mesele cu formă curbată să crească în popularitate. Stilurile ovale și mai rotunjite sunt mai potrivite pentru spațiile mai mici, deoarece ocupă mai puțin spațiu prețios și sunt, de asemenea, o alegere mai bună dacă aveți copii mici în casă, deoarece nu prezintă un risc așa mare pentru siguranță! Formele dreptunghiulare și pătrate sunt fabuloase pentru utilizare dacă aveți un lounge sau o cameră la scară mai mare, deoarece îți permit să ancorezi fluxul vizual al spațiului, ca o oprire completă pentru canapeaua dvs.

CE MESE LATERALE SUNT LA MODĂ?

Pentru perioada care urmează, există multe tendințe interesante de care trebuie să ți cont. Sticla, sau sticlă și lemn se conturează ca un aspect favorit în ceea ce privește popularitatea. Chiar dacă pot părea fragile și nu la fel de ușor de întreținut, mesele din sticlă sunt o frumusețe ce merită să-ți intre în posesie. Natura lor transparentă le permite să se asorteze de minune cu mai multe culori diferite, precum și cu numeroase opțiuni de decor diferite, adică stiluri ce combina lemn, metal, piatră, sticlă. Asistăm și la o tendință incredibil de puternică de creștere în direcția utilizării metalelor contemporane, dar ca și nișa și a lemnului combinat cu rașina epoxidica.

 Hai să explorezi colectia noastră de mese laterale!

 

Taguri:

Comentarii