Povestea Lemnului

Povestea Lemnului

Manufacturarea produselor din lemn are o traditie foarte lunga, aproape cat a omenirii. Acum industria obiectelor finite din lemn produce si comercializeaza o gama uriasa de produse din lemn. Vorbim de produse foarte simple cum ar fi cheresteaua uscata, constructii rezidentiale, industriale si de infrastructura, pana la produse foarte tehnice si de inalta calitate, produse de design si mobila furnizate de designeri de top.

Lemnul este un material foarte versatil. Este un material ecologic, dur si rezistent care se poate prelucra usor. Suprafetele din lemn, fiziologic vorbind, sunt foarte placute (gandeste-te care e diferenta sa cobori din pat cu piciorul gol pe o gresie sau pe un parchet din lemn masiv). In plus lemnul are si efecte psihologice, oferind placere vizuala si confort.

 Lemnul exploatat în mod responsabil este singurul material de construcție regenerabil disponibil; este crescut natural și elimină CO2 din atmosferă. Produsele din lemn stochează apoi carbonul pe care copacii în creștere l-au îndepărtat din aer (aproximativ 50% din greutatea uscată a lemnului este carbon). 


Producția și prelucrarea lemnului utilizează mult mai puțină energie - numită energie încorporată - decât majoritatea celorlalte materiale de construcție, oferind produselor din lemn o amprentă de carbon semnificativ mai mică. Lemnul poate fi folosit pentru a înlocui materialele care necesită folosirea unor cantități mai mari de combustibili fosili.


Lemnul se regenereaza foarte repede daca este exploatat responsabil. In momentul de fata, la nivel mondial, padurile produc mai mult lemn decat e nevoie pentru productia obiectelor din lemn. Statistic vorbind lemnul necesar construirii unui bloc de apartamante creste in mai putin de un minut.


Există o conștientizare crescândă a importanței conectării clădirilor cu lumea naturală și a modului în care, cu design biofil și folosind elemente naturale precum lemnul și plantele de interior, putem aduce natura în interior și sa oferim un mediu mai sănătos și mai fericit tuturor.

Majoritatea clădirilor pentru care se utilizează lemnul ca structura sunt prefabricate în afara amplasamentului și sunt mult mai rapid de construit, ceea ce va economisi timp și bani. Deci, construind cu lemn, nu numai că reduceți emisiile de carbon, ci reduceți și timpul și costurile de construcție.


Lemn si piatra, ce poate fi mai frumos de atat ? Poate niste obiecte din lemn pe care sa le folosim in casa, produse pe care le puteti gasi aici .


Taguri:

Comentarii