Mese din lemn masiv - tot ce trebuie să știi pentru a face o alegere bună

Mese din lemn masiv - tot ce trebuie să știi pentru a face o alegere bună

Mese din lemn masiv


Când ne gândim la mobilierul din lemn pentru casele noastre, primul lucru care ne vine în minte este căldura, bogăția și confortul pe care le asociază prin excelență. Tot mobilierul, dar în special aceste mese din lemn masiv au un aspect estetic, acea căldură și confort care pare să lipsească mobilierului din lemn compozit sau prelucrat. Tăiat direct din copaci, integritatea structurală a lemnului masiv se reflectă în duritatea și robustețea sa, care îl fac valoros și cel mai căutat pentru fabricarea meselor pentru living, bucătarie sau terasă.

mese din lemn masiv

La NOvi Wood, folosim 100% lemn masiv pentru a crea mese de sufragerie din lemn masiv  sau mese de bucătarie din lemn și bineînțeles și mese din lemn pentru terase. Toate acestea au design clasic, atemporal, ce vor rămâne mereu în stil. Cu toate acestea, este esențial să știm ca în industria de mobilă sunt și elemente prezentate ca lemn însă ele au alte caracteristici, valoare și rezistență.


Lemn masiv versus furnir


Investiția inițială în lemn masiv este puțin mai mare, dar dacă este întreținută corespunzător, o masă din lemn masiv poate ține câteva decenii și, în cele din urmă, poate deveni o moștenire prețuită a familiei tale. Cele mai multe tipuri de lemn masiv își schimbă culoarea pe măsură ce îmbătrânesc. Această caracteristică unică conferă lemnului un aspect mai rafinat și mai demn de-a lungul anilor. Cu timpul, devine mai dur, făcându-l foarte rezistent la putregai și dezintegrare. Spre deosebire de furnir și de mobilierul din lemn compozit (MDF și PAL), mobilierul din lemn masiv poate fi șlefuit cu ușurință, re-colorat, refinisat și i se poate oferi o nouă formă și aspect.  Acest lucru face ca mobilierul din lemn masiv să fie ușor de reparat și restaurat, dacă este necesar. Furnirul în timp se dezlipește de pe miezul de MDF, se ondulează la suprafață și nu mai poate fi reparat pentru că nu merită datorită costirolor mari de recondiționare. Aceste caracteristici ale lemnului masiv îl fac o investiție profitabilă pentru mese din lemn masiv.

În comparație cu lemnul masiv, mesele din furnir sunt mai ușoare și mai ieftine. Fabricate în general din lemn sintetic, mesele de sufragerie acoperite cu furnir au o durată scurtă de viață. Furnirul este structural mai slab decât lemnul masiv, ceea ce îl face foarte susceptibil la deteriorare. Nu are același aspect natural și tradițional al mobilierului din lemn masiv și nici nu are o valoare de revânzare prea mare.


Caracteristicile unei mese din lemn masivInvestiția într-o masă nu trebuie tratată superficial, deoarece o sufragerie este adesea una dintre cele mai importante încăperi dintr-o casă. Lemnul masiv este cea mai bună opțiune dacă doriți o masă de sufragerie care să reziste mulți ani cu mai puțină întreținere. Duritatea, fibra lemnoasă și culoarea lemnului masiv variază de la un lemn la altul, oferindu-vă o gamă largă din care să alegeți. Fibrele și culorile naturale, unice ale lemnului adaugă caracteristici speciale unei mese, făcându-le unice.

Deci avem rezistență, frumusețe naturală, unicitate. La aceste atuuri putem adăuga și faptul că poți să-ți alegi dimensiunile mesei, esența lemnului și modelul picioarelor. Acestea dragii mei sunt caracteristici de top pentru o piesă de mobilier. 

Și nu trebuie să te sperie prețurile, pentru că no avem preț de producător. Noi nu adăugăm TVA, adaus comercial și/sau alte taxe. Dacă nu credeți cereți o ofertă de preț să vă convingeți.

La NOvi Wood, ne mândrim cu mese făcute folosind doar lemn masiv exploatat responsabil, de calitate premium, uscat la cu tehnologii avansate, care este lucrat prelucrat manual. Pe lângă proiectarea blaturilor de masă tradiționale, cu margini naturale sau drepte, care sunt realizate în întregime din lemn, combinăm cu lemnul și metalul pentru a conferi meselor un aspect contemporan și industrial. La aceste mese din lemn masiv, combinația dintre lemn și metal creează modele noi și interesante, care vă oferă o gamă largă de mese din lemn masiv din care să alegeți. Designurile inovatoare create prin combinarea lemnului și a metalului se potrivește foarte bine cu tema industrială care este în tendințe în prezent.


Mese din lemn pentru terase


Este buna o masa din lemn masiv pentru exterior? Da! Lemnul masiv este cea mai bună opțiune dacă doriți o masă pentru terasă care să reziste mulți ani cu mai puțină întreținere. Totuși e important ca lemnul folosit să fie o esență tare, cum ar fi frasin sau stejar. Duritatea lemnului plus tratamentele aplicate fac din aceste mese din lemn pentru terasă varianta cea mai bună. Poți alege oricare dintre esențele de lemn ce se găsesc pe piața locală de profil ( noi recomandăm frasin olivat, stejar, nuc). Dar poți alege și dimensiunile pe care le dorești, astfel încât masa din lemn pentru terasa ta să se potrivească perfect. Și nu am terminat aici cu opțiunile tale. Poți să-ți alegi și modelul preferat al picioarelor acestei mese din lemn pentru terase și noi îl realizăm ansamblul pentru a fi montat de tine cât mai ușor. Dacă mai ai dubii, contactează-ne de aici Contactează-ne și te ajutăm în alegerile tale într-unmod plăcut și profesionist.

Taguri:

Comentarii