Masa din lemn si rasina epoxidica – contemporan si clasic

Masa din lemn si rasina epoxidica – contemporan si clasic

Masa din lemn si rasina epoxidica


Masa din lemn si rasina epoxidica este acea piesa de mobilier nascuta din dorinta designerilor de mobila de a imbina clasicul lemn masiv cu materiale contemporane. Practic nu e vorba numai de mese ci de mai multe feluri de mobilier ce folosesc blaturi: mese, balturi pentru bucatarie, scaune, comode, noptiere, birouri, rafturi, banci.

Daca te intereseaza subiectul, mai multe amanunte despre ce si cum gasesti aici!

Masa din lemn si rasina epoxidica

Practic, in cateva cuvinte, o masa din lemn si rasina epoxidica are blatul compus din lemn masiv peste care se toarna aceasta rasina epoxidica. Astfel frumusetea lemnului este accentuata de rasina epoxidica  ce poate fi transparenta, translucida colorata, colorata opaca, mata, etc. In rasina, pe langa lemn pot fi incastrate diferite obiecte decorative, iar limita e doar imaginatia celui ce stabileste designul.

Pe langa moda anilor 2019-2021 masa din lemn si rasin epoxidica, in opinia noastra are cateva avantaje fata de o masa clasica din lemn.

Mese din lemn facute sa dureze

Mesele din lemn si rasina sunt mult mai rezistente la intemperii, astfel frumusetea naturala a lemnului ramane nestirbita de-a lungul timpului Deoarece rasina rezista mult mai bine la lumina ultravioletă, la apa, substante chimice, actiuni mecanice, o masa din lemn si rasina epoxidica este mult mai durabila decat o masa din lemn, care in timp ar trebui reconditionata sau chiar restaurata. Datorita acestei rezistente ridicate Mesele de acest tip pot fi folosite si afara, ca mobilier de curte sau pe terase comerciale.

 

Masa cu rasina - varietate mare a designului si a coloritului

Unul dintre cele mai bune lucruri la mesele din lemn si rasina epoxidica este ca ele vin intr-o variatie foarte mare de forme si culori. Variatele sunt nelimitate si chiar depasesc imaginatia. Astfel culorile date rasinii care face parte din masa te ajuta sa asortezi orice esenta de lemn cu un anumit stil cromatic a unei incaperi. Mai mult, ele pot fi finisate cu aspect lucios, ca de sticla, sau aspect mat.

Masa din lemn si rasina epoxidica 


Masa epoxy e masa eco friendly

 Asta pentru ca poate fi folosita o varietate mai mare de lemn. Nu numai esente care prin definitie se folosec pentru mese cum ar fi stejar, frasin, nuc, etc ci si alte soiuri (de exemplu lemn de plop noduros – adica un plop bolnav, atacat de insecte si care dezvolta niste noduri; acest tip de copac in general nu are viata lunga si este sortit focului, dar incastrat in rasina arata senztional). In plus pot fi folosite bucati de lemn de calitate inferioara, care au crapaturi, gauri, lemn din demolari, lemn de foc, trunchiuri mai inguste ale arborilor fructiferi doborati de furtuni, lemn reciclat. Practic, in loc sa ajunga pe foc, lemnul devine o piesa de mobilier facuta sa dureze o viata, mod in care carbonul nu mai ajunge in atmosfera ci ramane la tine in sufragerie.

Birou din lemn si rasina epoxidica

 

Mese din lemn si rasina epoxidica - o combinatie usor de asortat

 Un blat de masa cu rasina epoxidica, deoarece contine elemente clasice cu aspect natural (lemnul) si rasina care are un aspect modern, contemporan, intr-o gama larga cromatica, poate fi montat cu succes atat pe picioare clasice din lemn masiv cat si pe picioare metalice. Astfel poti sa obtii un aspect clasic sau unul industrial daca, de exemplu, blatului i se ataseaza picioare din bara rectangulara de metal. Picioarele metalice mai au avantajul ca si ele la randul lor pot fi vopsite intr-o nuanta care sa se asorteze cu restul mobilierului din camera.

Masa din lemn si rasina epoxidica

 

Masa din lemn si rasina sunt usor de intretinut


 Masa din lemn si rasina epoxidica este foarte usor de intretinut. Rasina nu cere tratament special cu lacuri speciale, polisari sau alte substante. Cel mai usor poate fi spalata cu o carpa moale cu apa si un pic de sapun, iar apoi lustruita cu o alta carpa moale. De asemenea poate fi curatata fix cum se curata un geam, adica cu un lichid obisnuit de curatat geamuri. Bineinteles ca poate fi folosit si un polish pentru mobila pentru a o face sa luceasca si sa arate ca noua.

Masa din lemn si rasina epoxidica

 

Mai mica in greutate

Rasina este mai usoara decat lemnul de esenta tare din care sunt facute, in general, mesele din lemn. O masa clasica poate avea intre 9 si 13 kg. E clar ca depinde de dimensiuni si de picioarele mesei, dar in general mesele cu rasina epoxidica sunt mai usoare decat mesele clasice, presupunand mai putin efort la mutare sau daca vrei sa scoti covorul de sub masa.

Masa din lemn si rasina epoxidica

 

Ca si utilizator al unei mese de acest fel as putea spune ca fata de o mobila din PAL este net superioara si practic nu sufera comparatie. Fata de o masa clasica din lemn insa are un minus: caldura naturala a lemnului. Lemnul este un material cald, confortabil la atingere si sunt multi care prefera acest confort. Insa, chiar si mesele din lemn masiv in multe cazuri sunt lacuite cu lacuri sau finisaje ce izoleaza aceasta caldura. In plus, masa nu e un obiect cu atingere de durata, cum ar fi parchetul.  

 Masa din lemn si rasina epoxidica

Poti sa gasesti si in magazinul NOvi Wood  o masa din lemn si rasina epoxidica pe gustul tau

 

Comentarii

Andrei Alina 19 apr., 12:55 Raspunde
As dori un pret informativ pentru o masa 200X80 din lemn si rasina epoxidica.

Multumesc!
Voica 13 feb., 13:39 Raspunde
Ce preț are un birou cu dimensiunea lungimea 130 cm și lățime 70 cm. Mulțumesc!