10 motive pentru care ar trebui sa cumperi produse fabricate in Romania

10 motive pentru care ar trebui sa cumperi produse fabricate in Romania

Daca te simti roman si daca-ti pasa dar si daca vrei sa faci ceva fara prea mare efort, să ajuti un pic micii intreprinzatori locali care se lupta cu marile corporatii si cu fiscalitatea, iata mai jos 8 motive pentru care ar trebui sa cumperi produse fabricate in Romania:

1. Cumparand de la producatorii din Romania vei intari antreprenorii si angajatii acestora, iar acestia sunt cei ce pot aduce schimbarea.

2. Cumparand produse romanesti pastram banii in tara, astfel incercam sa scapam de eticheta  "piata de desfacere" pentru marile economii care ne indoapa, de cele mai multe ori, cu produse scumpe de proasta calitate.

3. Dacă alegeți să cumpărați produse românești veți contribui la evoluția companiilor românești sau a celor internaționale, care au ales să investească în România și care au mii de angajați. De asemeni în funcție de creșterea cererii se poate ca numărul de anagajați să creasca iar procentul somajului, a oamenilor care nu au un loc de muncă sa scadă. Cu cât numărul de angajați, legal, din România va fi din ce în ce mai mare sumele care vor ajunge la bugetul de stat al României, la CAS sau pensii va fi mai mare și atunci putem avea speranțe mai mari privind investițiile în infrastructură, modernizarea sistemului sanitar sau creșterea pensilor.

4. Odată cu alegerea produselor românești, veți alege și să mențineți locurile de muncă deja existente sau chiar să creați altele noi – pentru românii care au rămas în țară sau pentru cei care au emigrat dar și-ar dori să se întoarcă în România. Cu toții trebuie să fim constienții ca valul de migrație spre vestul Europei a fost alimentat, în ultimii ani, de lipsa locurilor de muncă și a nivelului de trai, iar când vom ajunge la un nivel de trai normal și vor fi destule locuri de munca pentru locuitorii din Romania atunci nu vor mai fi asa de multe persoane care vor cauta o speranța în altă țară.

5. Veți ajuta la creșterea competitivității economice în România, atrăgând investiții. Odată ce un producătorul român știe că cea mai importantă piață de desfacere este Romănia atunci cu siguranță va dori să obtină informații despre parerea clienților privind produsele pe care le creează, sugestii de îmbunătățire și își va modifica produsele astfel încăt clientul final să fie mulțumit și să aleagă în continuare produsul.

6. Veți ajuta la creșterea prestigiului României peste hotare și în întreaga lume. Odată ce alegeți un produs românesc cand sunteți in alta țară, intr-un magazin, aratați că aveți încredere în calitatea produsului iar persoanele care vă însoțesc sau observă acest lucru vor fi curioși să încerce acel produs si așa se mai poate caștiga un client.

7. Cumpărarea produselor românești înseamnă investiții în educație, sănătate, cultură, sport – și dacă nu investim noi, alții nu o să vină să investească în țara noastră. Din 32% cât se reține în fiecare lună din salariul brut, anumite procente se direcționează catre CAS, somaj, pensie si bugetul de stat de unde se întorc prin salarii la profesori, medici și funcționari publici sau investiții ale statului in infrastructura prin modernizarea unor spitale, scoli, drumuri sau aeroporturi

8. Vă veți alege pe voi, românii, și nu pe străini; veți alege munca făcută de conaționali, și nu pe cea necunoscută. Veți avea șansa să apreciați sau critica produsul realizat de un vecin, ruda sau cunostință din alt județ. De asemenea le putem spune părarea despre produse în limba română.

9. Veți asigura viitorul copiilor voștri, viitor ce ar trebui să se concretizeze în România

10. Vă veți arăta respectul față de munca pe care o depun românii pentru țara lor.

 

Sperăm să vă convingem și pe voi, și să înțelegeți că fiecare român poate pune umărul la construirea unei Românii la care visăm cu toții, o țara puternica, fara coruptie, bazata pe munca cinstita !

Taguri:

Comentarii