Cum facem o farfurie decorativa din lemn cu model dantelat

Cum facem o farfurie decorativa din lemn cu model dantelat

Mai jos o sa vedeti cum facem doua tipuri de farfurii decorative din lemn: o farfurie decorativa din lemn rotunda si una dreptunghiulara. O farfurie decorativa din lemn este o decoratiune de interior calda si interesanta, unicat prin coloritul fibrei lemnoase. Poate avea si o utilitate daca ne gandim sa punem in ea maruntisul de prin buzunare, bomboane sau orice alte chestii uscate, care nu murdaresc farfuria. Asta pentru ca acestea nu se spala.

Mai intai am avut nevoie de doua sabloane. Deoarece lucram pentru o comanda farfuriile decorative trebuie sa aiba aceleasi dimensiuni.

Apoi, avem nevoie de materia prima din care producem aceasta farfurie decorativa din lemn. In cazul de fata am ales scandura de fag. De obicei alegem de la furnizor scanduri de fag inecat, adica din acelea care au portiuni mai inchise la culoare, sau cu noduri, sau mai crapate.

 

Le trasam cu ajutorul sabloanelor si le pregatim de debitare, fara sa tragem la grosime scandura.Le taiem frumos folosind propria energie ca sa fie cat mai ECO procesul.

 

Pentru taietura rotunda folosim un fierastrau cu panza panglica de 6,4 mm latime, asta ca sa obtinem forma pentru o farfurie decorativa din lemn rotunda, iar din ce pica facem un foculet si coacem niste vinete.

 

Pe piesa bruta e marcat centrul dupa care ii facem o recesie cu o carota de 30 mm si o masina de gaurit, pentru prinderea in strung. 

 

Orice farfurie din lemn decorativa, inainte sa ajunga in vreo sufragerie dichisita, trebuie ametita bine. Responsabil cu acest lucru este strungul. Astfel prindem farfuria in strung folosind o mandrina cu autocentrare si cu patru falci

Dupa care trecem la invartit si modelat partea de jos a farfuriei. Si nu uitam sa facem si o recesie pentru a putea prinde farfuria in strung pe partea opusa.

 

 

Ce ramane merge la ferma de gaini sau la reziduuri vegetale.

Apoi pregatim farfuriile si le aranjam cu fundu-n sus

 

Iar langa pregatim sculele pentru etapa urmatoare, etapa care ne pune rabdarea la incercare: cinci burghie si doua masini de gaurit.

Gaurim progresiv cu cele cinci burghie pana obtinem modelul dorit

 

 

Atata timp cat nu am folosit o masina de gaurit cu coloana am si ratat cateva gauri la marginea farfuriei

Acum montam in strung cate o farfurie decorativa din lemn in devenire, pentru a-i da forma finala.

Slefuim, slefuim si iar slefuim cu granulatii pana la 240.

Dupa care ne bucuram ochii cu rezultatul obtinut

Finisam cu lac rezistent la apa, de exterior, si care se usca repede, aplicat in mai multe straturi .

 

Cealalta jumatate a echipei de la vanzari, marcheaza si livreaza comanda

Ce parere aveti ?

Taguri:

Comentarii